Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Aрсенал победи Уест Бромич и се класира за Шампионската лига

04 май 2014, 18:17 часа • 8546 прочитания

Оливие Жиру вкара единствения гол за победата на Арсенал с 1:0 над Уест Бромич, след която "артилеристите" със сигурност ще играят в Шампионската лига през следващия сезон. Уест Бром пък все още не е сигурен в оцеляването си и ще се спаси математически, ако днес Норич загуби като гост на Челси, но със сигурност под съмнение остава бъдещето на Пепе Мел като мениджър на отбора.

В първите 10 минути най-добрата голова възможност обаче бе на сметката на гостите. Саидо Берахино се измъкна от засадата и стреля от малък ъгъл, но не се справи добре.

Арсенал промени хода на двубоя в 14-ата минута, когато удар на Санти Касорла бе отклонен в корнер, а след изпълнението от ъгъла на испанеца Оливие Жиру надскочи всички и вкара 16-ия си гол във Висшата лига за сезона.

Касорла можеше да удвои в 34-ата минута, когато негов удар след подаване на Лукас Подолски бе спасен от Бен Фостър.

След почивката темпото се подобри, но положенията останаха малко. В 72-ата минута Морган Амалфитано се измъкна от засадата при подаване на Берахино, но не успя да се справи с Шченсни.

След това Арсенал имаше две великолепни положения. Първо Месют Йозил стреля неточно след подаване от Жиру, преди Подолски да намери страничния стълб след хубав удар.

Единственият гол се оказа достатъчен Арсенал да закрие домакинската си кампания с победа.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес