Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арсенал и Ювентус в надпревара за нападател на Реал Мадрид

06 януари 2014, 14:34 часа • 18320 прочитания

„Ювентус“ ще срещне конкуренция в надпреварата за подписа на Алваро Мората от „Реал Мадрид“, като дори се споменава и за интерес от „Тотнъм“.

Нападателят на „белия балет“ е бил в стартовия състав само един път през сезона. Ето защо има много европейски грандове, които са радостни от факта, че е резерва и искат да му предложат повече игрово време в своите редици.

Изборът на Карло Анчелоти в лицето на Карим Бензема за титуляр в нападението на „кралския клуб“ отдалечава все повече Мората от шанса за игра на „Сантяго Бернабеу“ и за доказване пред треньорския щаб и феновете.

„Старата госпожа“ търси подкрепа за атакуващото дуо Карлос Тевес и Фернандо Йоренте, като според италианския calcionews24 ръководството е „хвърлило око“ на Мората. „Ювентус“ иска да продаде Мирко Вучинич, чието име се свързва с преминаване в „Арсенал“ и са си харесали още Марио Манджукич от „Байерн Мюнхен“, а Мората просто им се явява по-евтина опция.

От своя страна „Реал Мадрид“ настоява да задържи Мората на „Сантяго Бернабеу“, но испанската преса предполага, че те ще го продадат най-късно до лятото, когато ще търсят подписа на нов нападател.

Арсен Венгер пък има нужда от нов нападател, като се припомня и провала на преговорите за Луис Суарес, а сред целите им са Вучинич и евентуално Мората.

„Тотнъм“ също се спряга за участник в надпреварата за подписа на 21-годишния Мората, като част от сделката с Гарет Бейл през лятото, но тогава „Реал“ отказа да продаде своя състезател.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес