Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арсенал и Тотнъм спретнаха шоу, Ливърпул няма спирка, а Челси продължава да пропада (ВИДЕО)

24 септември 2023, 18:02 часа • 3867 прочитания

Отборите на Арсенал и Тотнъм не успяха да се победят в голямото дерби на Лондон, завършвайки при резултат 2:2 в мач от шестия кръг на Висшата лига. На "Емиратс" домакините на два пъти повеждаха в резултата, но "шпорите" успяха да се доберат до ценна точка.

Зрелищно реми между Арсенал и Тотнъм в дербито на Лондон

Кристиан Ромеро си отбеляза автогол в 26-ата минута, но в 42-ата Хюн Мин Сон изравни. В 54-ата минута пък Букайо Сака се разписа от дузпа, но само минута по-късно гостите успяха да стигнат до изравнително попадение след втори гол на Сон в срещата.

Ливърпул удари Уест Хям за пета поредна победа

По същото време се изиграха и още два мача с участието на английски грандове - Ливърпул победи Уест Хям с 3:1, докато Челси загуби домакинството си на Астън Вила с 0:1. Брайтън пък продължи с доброто си представяне, като победи Борнемут с 3:1.

Мохамед Салах откри за мърсисайдци в 16-ата минута, но Джаръд Боуен изравни в края на полувремето. След почивката Дарвин Нунес върна преднината на "червените", а резервата Диого Жота успя да оформи крайното 3:1 с попадение в последните минути.

Челси загуби и от Астън Вила

Челси пък отстъпи на Астън Вила, след като остана с човек по-малко в последните повече от 30 минути. Защитникът Мало Густо си изкара директен червен картон, а гостите се възползваха от числовото си преимущество, за да стигнат до победата с гол на Оли Уоткинс в 73-ата минута.

Класирането във Висшата лига след 6-ия кръг

В класирането Манчестър Сити остава лидер с 18 точки - с две пред втория Ливърпул. Брайтън е трети с 15 точки. Тотнъм и Арсенал заемат четвърто и пето място с 14 пункта. Челси остава на 14-о място с едва пет точки в актива си.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес