Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арсенал без Кошчелни до края на годината

16 декември 2013, 10:21 часа • 9595 прочитания

Защитникът на "Арсенал", Лоран Кошчелни. получи прорезна рана в коляното, след като се сблъска с Алваро негредо от "Манчестър Сити" в съботния двубой. След като "топчиите" бяха попиляни на собствения си "Етихад" от "гражданите" с 3:6, сега и един от най-важните им играчи ще отсъства до края на календарната година.Френският защитник бе заменен от Арсен Венгер в 39-та минута, след като лекарите решиха, че контузията не е за подценяване.

Загубата за "Арсенал" е сериозна предвид факта, че Кошчелни бе един от най-добрите игарчи на тима, както и титуляр. Двамата с Пер Мертезакер бяха "гръбнакът" на защитата на "артилеристите".

Както винаги неприятностите за едни са предимство за други. В създалата се ситуация Томас Вермален може се завърне отново на терена. Белгийският защитник попада рядко в стартовия състав на Венгер, но специалистът заяви по-рано през месеца, че не желае да се разделя с него. За Венгер белгиецът е голям професионалист и има специално отношение към клуба.

След двубоя Венгер коментира ситуацията с Кошчелни така: "Има прорезна рана и ще бъде аут за известно време, но още не знам точно колко".

 

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес