Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Антирекорд на Европейското по футбол

17 юни 2024, 16:24 часа • 2388 прочитания

Според Opta, която е една от най-авторитетните компании за статистика, вчерашното (16. 06) дерби между Англия и Сърбия е поставило антирекорд по броя на ударите в историята на европейските първенства. Opta излезе със становище, че „плавите“ са отправили 6 удара към вратата на противника си, а англичаните само 5.

Белингам е спасителят на дербито

Сърбия-Англия

Един от тези 5 удара обаче се оказа решителен за изхода на битката снощи в Евро 2024. Джуд Белингам беше голмайсторът във вчерашното дерби, което се състоя в немския град Гелзенкирхен. Той вкара единствения гол на мача снощи в 13-тата минута.

Opta подчерта, че това е най-малкият брой на отправени голове в игра на европейско първенство, откакто се пази такъв тип компонент от статистиката през 1980 г.

И въпреки че играта на „трите лъва“ беше доста пестелива, те успяха да вземат своето срещу сърбите под наставленията на Гарет Саутгейт. Англичаните никак не успяха да „блеснат“ по време на този мач, особено през второто полувреме. Тези им действия доведоха до критика на острова, но въпреки това 3-те точки и прекрасното представяне на Джуд Белингам си остават заявка за сериозни постижения в следващите фази на първенството.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тиранозавър в Англия, вертикална Испания и проблемът "Дешан": Анализи и прогнози за ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес