Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Англия продължава към 1/2-финалите след чиста победа над Швеция

07 юли 2018, 19:00 часа • 4430 прочитания

Английската мечта се приближава все по-близо до своето реализиране. "Трите лъва" надиграха Швеция с 2:0 на четвъртфинал на Световното първенство по футбол 2018 и са само на крачка от бленувания финал на този шампионат, който се оказа недостижим за куп талантливи поколения преди Гарет Саутгейт да поеме отбора.

В 30' Хари Магуайър вкара първия си гол с фланелката на Англия, реализирайки след перфектно центриране на Ашли Йънг. Отново след центриране, но този път от игрова ситуация на Лингаард Деле Али се отскубна от защитата в 57' и също с глава реализира - 0:2.

Безспорно и Джордан Пикфорд записа превъзходен двубой, след като вратарят успя да спаси 3 ключови удара в мача - при 1:0 и веднага след като стана 2:0 в полза на "трите лъва". Той отказа Маркус Берг в мача и беше обявен за играч на мача.

За пръв път от 1966 година Англия не допуска гол в мач на четвъртфинал, което допълнително надъхва феновете на отбора, които вярват, че "футболът се прибира у дома". На полуфинал отборът на Гарет Саутгейт ще играе срещу победителя в двойката Русия - Хърватия.

Всичко най-интересно от победата на Англия над Швеция четете в SportLive.bg.

Росита Илкова
Росита Илкова Отговорен редактор
Новините днес