Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Аякс се доближи до финала на Шампионска лига след триумф в Лондон

01 май 2019, 00:05 часа • 7269 прочитания

Отборът на Аякс взе минимална преднина от един гол срещу Тотнъм преди реванша от полуфиналите на Шампионска лига. Грандът от Амстердам победи с 0:1 като гост тима на Маурисио Почетино и вече мечтае за финала на "Уанда Метрополитано" в Мадрид, макар развръзката на сблъсъка да се запази за втория мач.

Единственото попадение в мача бе отбелязано от Дони ван де Бек в началото на първото полувреме, когато младият полузащитник на гостите се възползва от извеждащо подаване на Хаким Зиех. Гостите имаха възможност да удвоят резултата през втората част, но в 78-мата минута Давид Нерес уцели страничния стълб на вратата на Юго Лорис.

Двата отбора не създадоха голям брой положения пред двете врати. Тотнъм се опита да промени развоя на двубоя през втората част, но без резултат, а това може да се отдаде и на големите имена, които липсваха в стартовия състав. Ян Вертонген получи тежка травма в областта на главата през първата част и бе принудително заменен.

Така Аякс си осигури гол преднина на чужд терен и ще очаква след седмица на своя "Йохан Кройф Арена" момчетата на Почетино за нова порция европейски футбол, където и да се определи крайният победител от сблъсъка. Победителят от срещата ще чака на финала в Мадрид или състава на Барселона, или Ливърпул.

Обзор на мача Тотнъм - Аякс и повече подробности около сблъсъка може да откриете в SportLive.bg

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес