Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Агонията на Юнайтед продължава, Мойс отрича влияние над него от Фъргюсън

08 януари 2014, 10:36 часа • 8728 прочитания

Отборът на „Манчестър Юнайтед“ записа трета поредна загуба, този път от „Съндърланд“,  в турнира за Купата на лигата. След двубоя мениджърът на „Юнайтед“ Дейвид Мойс побърза отново да се оправдава със съдийството.

По-интересното е, че отрече влияние от страна на сър Алекс Фъргюсън върху работата му с тима. След снощната загуба с 1:2 в първия от двата мача в надпреварата вече е напълно ясно, че нещата в „Манчестър Юнайтед“ вървят все по-зле. Това е трета поредна загуба, което не се е случвало от 13 години насам.

Предшественика на Мойс, Алекс Фъргюсън, изгледа двубоя от трибуните в компанията на сър Боби Чарлтън и Брайън Робсън. Застрашеният от изпадане тим на „Съндърланд“ пък се справи с противника си по категоричен начин, а на Мойс съдиите отново са му виновни и според него загубата се дължи до голяма степен на тях.

Относно предполагаемото влияние над него от страна на Фъргюсън, шотландецът бе доста лаконичен.

„Алекс е страхотен и се радвам, че в ръководството на отбора. Ролята му, както итази на сър Боби Чарлтън е да помагат на тима. С Брайън Робсън пък си говорим често по време на тренировките. Тримата ги намирам за страхотни“.

Мойс е доволен и от играчите, защото следвали неговите наставления въпреки напускането на Фъргюсън.

„Винаги съм доволен от изпълняването на тактическите ми разпореждания. Смятам, че момчетата ми се представиха добре тази вечер въпреки загубата. Винаги е трудно срещу този съперник, а и все пак това бе първият мач от две срещи, така че ще трябва да дадем всичко от себе си в реванша. В последните двубои на „Юнайтед“ се получиха неприятни резултати, което не се е случвало от доста години. Искам да благодаря за подкрепата от публиката, защото бе страхотна до края на двубоя“, завършва Мойс.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес