Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 дни до ЕВРО 2024: Време за прогнози! Кой ще стане шампион на Европа?! (ВИДЕО)

07 юни 2024, 19:00 часа • 6833 прочитания

"Дните до Евро 2024" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез любопитни истории отброяваме оставащите дни до Европейското първенство по футбол 2024 в Германия.

 

Остават точно 7 дни до най-голямото футболно събитие за 2024 година – Европейското първенство по футбол. Шампионатът ще се проведе от 14 юни до 14 юли в 10 града в Германия. В спора за трофея пък участват 24-те най-добри отбора на континента, разпределени в шест групи.

Групи и фаворити на Евро 2024

Днешната рубрика "Дните до Париж" е видео предаване в "Студио Actualno", в което спортните редактори на Actualno.com Стефан Йорданов, Бойко Димитров и Джем Юмеров представят отборите, групите и фаворитите на турнира. А накрая дават и своите прогнози за краен победител!

Германия ще мачка в група А, Швейцария се цели във второто място

Група А не оставя съмнение за един отбор - Германия се очаква да продължи напред, като Стефан Йорданов изрази мнение, че другият отбор, който ще прескочи групата, е Швейцария. В Шотландия и в Унгария обаче едва ли са на това мнение.

Джамал Мусиала

Албания ще опита да обърка сметките в "групата на смъртта"

Следващата група B бе детайлно разгледана от Бойко Димитров. Според него, Испания ще излезе категорично от "групата на смъртта". Стефан Йорданов даде предимство на Италия спрямо Хърватия в битката за второто място. И тримата редактори се съгласиха, че един "хикс" от Албания може да обърка сметките в групата.

Ще успее ли Сърбия най-накрая да разгърне потенциала си?

Отговорният редактор за Група C Джем Юмеров даде категорично предимство на Англия пред останалите три отбора Дания, Сърбия и Словения. Той прогнозира, че Сърбия ще излезе от групата, докато колегата му Стефан Йорданов се съгласи, че имат голям потенциал, но на големи първенства се дънят - и даде предимство на Дания.

Душан Влахович

Може ли Полша и Якуб Пьотровски да шокират фаворитите?

В група D редакторите на Actualno се съгласиха, че има два изявени фаворита - Франция и Нидерландия. Въпреки това Бойко Димитров допусна, че "лалетата" може да останат извън елиминациите - за сметка на Полша с Роберт Левандовски (четвъртият отбор е Австрия). А изненади винаги са възможни, когато има и българска следа - Якуб Пьотровски от Лудогорец.

Непредсказуемата група E

Група E предлага един изявен фаворит в лицето на Белгия и три непредвидими отбора - Словакия, Румъния и Украйна. Украинците имат леко предимство пред другите два тима, но битката за второто място се очаква да бъде изключително равностойна. А като нищо да видим и отпадане от Белгия, чиято "златна генерация" остана в миналото.

Роналдо и Португалия с наглед лека група

В последната група F е един от фаворитите за трофея Португалия, който стана еврошампион през 2016-а. И тогава, и сега "мореплавателите" ще разчитат на Кристиано Роналдо. Турция, Грузия и Чехия са другите три отбора, като Джем Юмеров даде предимство на турския отбор, където са Хакан Чалханоглу, Арда Гюлер и Кенан Йълдъз.

Кой ще спечели Евро 2024 - прогнозите на редакторите

Накрая на предаването спортните редактори Стефан Йорданов, Бойко Димитров и Джем Юмеров дадоха и своите прогнози за краен победител. Стефан заложи "на сигурното" - със световния шампион от 2018-а и финалист от Мондиал 2022 Франция. Колегите му го обориха, че "петлите" са твърде зависими от Килиан Мбапе.

Килиан Мбапе

Бойко призна, че пристрастията му са към Германия, но според него Бундестимът е твърде слаб, за да спечели титлата. Той прогнозира, че Испания ще спечели европейската титла. Джем пък заяви, че Бойко е близо географски, но европейският шампион няма да е Испания, а Португалия с Кристиано Роналдо. А Стефан го контрира, че португалците може да станат шампиони, но само ако Роналдо не играе...

Прогнози за краен победител на Евро 2024

  • Стефан Йорданов: Франция
  • Бойко Димитров: Испания
  • Джем Юмеров: Португалия

Какво още казаха спортните редактори на Actualno - гледайте във видео предаването за Евро 2024!

ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА "ДНИТЕ ДО ЕВРО 2024": Най-добрите 11, които няма да играят на Европейското първенство

Още интересни истории ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес