Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

2 гола за 3 минути: Мечтаният дебют на Зидан за Франция (ВИДЕО)

28 март 2024, 16:52 часа • 1490 прочитания

Зинедин Зидан е една от най-големите легенди на френския футбол. Той изиграва над 100 мача за националния отбор на Франция, а особено специален остава неговият дебют, когато влиза като резерва и успява да вкара два гола в рамките на само три минути.

Дебютът на Зидан за Франция

Дебютът на Зидан за мъжкия национален отбор на Франция идва през 1994 година - в приятелския мач срещу Чехия. Зизу се появява като резерва и вкарва два гола за "петлите", за да спаси отбора от загуба. Мачът завършва при резултат 2:2.

Зинедин Зидан

Пробивът на Зидан в националния отбор е подпомогнат и от едногодишно наказание на Ерик Кантона заради инцидент с фен. Франция се нуждае от нов плеймейкър и Зидан бързо се възползва от това, за да се превърне в ключова фигура за френския тим.

Зидан е високо ценен за своите елегантност, визия, подавания, контрол на топката и техника. Той става най-добър играч на ФИФА за 1998, 2000 и 2003 година, като печели и най-престижното индивидуално отличие - "Златната топка", през 1998-ма, когато Франция става световен шампион.

Можете да видите мечтания дебют на Зидан за Франция във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес