Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

1/8-финали за Купата на Италия: Рома обърна Кремонезе, Аталанта разби Сасуоло (ВИДЕО)

03 януари 2024, 23:59 часа • 4202 прочитания

Рома и Аталанта продължават напред към четвъртфиналите в турнира за Купата на Италия. "Вълците" потрепериха сериозно срещу Кремонезе, но благодарение на обрат в заключителната фаза на срещата си осигуриха победата от 2:1. Бергамаските от своя страна разбиха Сасуоло у дома с 3:1.

Лукаку и Дибала блестят за Рома

Тимът на Жозе Моуриньо губеше с 0:1 до 77-ата минута, тъй като Франк Тсаджут изведе Кремонезе напред през първата част. Българският национал Валентин Антов и съотборниците му обаче се пропукаха в края. Ромелу Лукаку възстанови паритета, а Пауло Дибала донесе успеха за Рома от дузпа в 85-ата минута. "Вълците" ще играят с Лацио на 1/4-финалите.

ОЩЕ ОТ КУПАТА НА ИТАЛИЯ: Наполи с чутовен резил! "Партенопейците" са аут от Купата на Италия (ВИДЕО)

Млад белгиец под светлината на прожекторите за Аталанта

22-годишният белгиец Шарл де Кателаере откри резултата за отбора от Бергамо в 24-тата минута. Той реализира второто си попадение в срещата след почивката, за да осигури необходимото спокойствие за състава на Аталанта. В 71-вата минута пък младият нападател асистира на своя партньор в атака Алексей Миранчук. Почетния гол за Сасуоло реализира Даниел Болока в допълнителното време на мача. В следващия кръг на турнира за Купата на страната Аталанта ще се изправи срещу Милан, който елиминира Каляри.

ОЩЕ ОТ КУПАТА НА ИТАЛИЯ: Поредна изненада! И Интер изхвърча от турнира за Купата на Италия

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес