Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

15 дни до ЕВРО 2024: Най-добрите 11, които няма да играят на Европейското

31 май 2024, 19:00 часа • 8131 прочитания

"Дните до Евро 2024" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез любопитни истории отброяваме оставащите дни до Европейското първенство по футбол 2024 в Германия.

Европейското първенство по футбол в Германия чука на вратата. Остават само 15 дни до първата среща от надпреварата между домакините и Шотландия от 22:00 часа на 14 юни. Националните селекционери започнаха да обявяват предварителните си избраници, а някои дори избистриха финалния състав от 26 футболисти.

Докато погледът на всички запалянковци от Стария континент, а и не само, е насочен към Евро 2024, не всички от топ играчите ще бъдат в Германия през юни и юли. Държавите на част от най-класните състезатели не успяха да се класират за турнира, а други страдат от контузии.

ОЩЕ: Пълна ТВ програма за Европейското първенство по футбол 2024 в Германия

Ерлинг Холанд

Най-добрите 11 НЕучастници на Евро 2024

Екипът на Actualno.com сформира своя отбор от единайсетте най-добри футболисти, които няма да се подвизават на Европейското. Тимът се отличава с класния вратар Тибо Куртоа и техничното дуо в средата на терена Мартин Йодегор-Гави. Бързоногите крила Маркъс Рашфорд и Кристофър Нкунку са опасност за всяка защита, а Александър Исак и Ерлинг Холанд са същински зверове в наказателното поле на противника.

 

Титулярен състав: Тибо Куртоа, Бен Уайт, Стефан Савич, Свен Ботман, Давид Алаба, Мартин Йодегор, Гави, Маркъс Рашфорд, Кристофър Нкунку, Ерлинг Холанд, Маркъс Рашфорд

 

Тибо Куртоа пропуска Евро 2024 заради травма

Белгия ще бъде без своя вратар номер едно Тибо Куртоа. В края на 2023 г. стражът на Реал Мадрид потвърди, че ще пропусне състезанието поради контузия на коляното, получена в началото на сезон 2023/24. Доменико Тедеско ще трябва да избира кой между Коен Кастеелс и Мат Селс да замести Куртоа.

ОЩЕ: Група Е – изравнени сили и един скрит фаворит

Тибо Куртоа

Уайт-Савич-Ботман-Алаба: Много контузени колене

Бен Уайт не успя да се пребори в конкуренцията на Кайл Уолкър, Киърън Трипиер и Трент-Александър Арнолд. Защитникът на Атлетико Мадрид Стефан Савич няма да пътува до Германия, защото неговата Черна гора не съумя да си осигури виза за западноевропейската страна. Централният бранител Свен Ботман беше един от най-добре представящите се играчи във Висшата лига през предходната кампания, но през настоящия сезон е преследван от проблеми с контузии. Давид Алаба е третият от нашата единайсеторка, който пропуска шампионата на Стария континент заради травма в коляното.

Йодегор и Гави няма да блестят в Германия

Мартин Йодегор от Арсенал не успя да помогне на Норвегия да се пребори с Испания и Шотландия, за да се класира за финалите на турнира. Младият талант Гави се очакваше да бъде един от ярките лъчи на Европейското първенство, но 19-годишният халф ще трябва да почака, след като получи сериозна контузия на коляното при победата на Испания над Грузия в квалификациите през ноември.

ОЩЕ: Групите на Европейското по футбол - отбори, играчи, мачове (ОБЗОР)

Гави

Рашфорд и Нкунку не намериха място в съставите на Англия и Франция

Маркъс Рашфорд и Кристофър Нкунку не намериха място съответно в редиците на Англия и Франция. Футболистът на Манчестър Юнайтед е едно от опитните имена, на което Гарет Саутгейт няма да разчита, докато острието на Челси остана на заден план за сметка на Маркъс Тюрам, Брадли Баркола, Рандал Коло Муани, Кингсли Коман.

Ерлинг Холанд ще гледа Евро 2024 у дома

Александър Исак е част от талантливата атакуваща формация на Швеция. Виктор Гьокереш, Деян Кулушевски и Антъни Еланга се нареждат до тарана на Нюкасъл, но нито един от нападателите няма да играе през летните месеци. А голямата звезда в нашия тим определено е Ерлинг Холанд. Може би най-добрият голмайстор в света не успя съвсем да пренесе класата си в международните мачове и ще гледа Евро 2024 от вкъщи.

* В допълнение ви представяме и нашата завидна резервна скамейка: Лукаш Храдецки, Виктор Линдельоф, Сандро Тонали, Елиф Елмас, Пол Погба, Майкъл Олисе, Деян Кулушевски

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ: 22 дни до ЕВРО 2024: Стадионите, които ще приемат мачовете на Европейското в Германия

Още интересни истории ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

*Очаквайте статии от рубриката "Дните до Евро 2024" всеки петък от 19:00 часа в Actualno Sport

---------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес