Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 от Интер си вкараха "автогол" в битката за титлата в Серия А (ВИДЕО)

24 януари 2023, 09:26 часа • 1007 прочитания

Шампионът на Италия от сезон 2020/21 - Интер, си вкара "автогол" в надпреварата за титлата през този сезон в Серия А, след като загуби от Емполи с 0:1 у дома в мач от 19-ия кръг в италианското първенство. Така тимът остава на цели 13 точки зад лидера Наполи, както и на точка зад втория Милан, който във вторник вечер гостува на Лацио.

За Емполи пък това бе първа шампионатна победа като гост на Интер от 2004-та насам. Единственото попадение на стадион "Джузепе Меаца" в Милано вкара Томазо Балданзи в 66-ата минута при една бърза контраатака.

Интер - Емполи

19-годишният халф се бе появил в игра само две минути по-рано. Той получи топката на левия фланг, навлезе към средата на терена и с удар с левия крак от границата на наказателното поле матира Андре Онана.

Гостите напълно надиграха съперника си, като отправиха осем точни изстрела срещу само един за "нерадзурите". Футболистите на Симоне Индзаги обаче могат да се сърдят само на себе си за разочараващото си представяне, тъй като играха повече от полувреме с човек по-малко.

В 40-ата минута централният бранител Милан Шкриняр бе изгонен от игра за втори жълт картон и с 10 души на терена Интер не бе в състояние да се противопостави на съперника си, който записа втора поредна победа и общо пети пореден мач без поражение.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес