Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Председателят на Morgan Stanley е изчезнал след потъването на яхтата край Сицилия

20 август 2024, 10:38 часа • 862 прочитания

Председателят на американската банка Morgan Stanley International Джонатан Блумър и адвокатът на адвокатската кантора Clifford Chance Крис Морвийо са сред изчезналите след потъването на британската яхта в Сицилия.

Още: Един загинал и шестима изчезнали, след като буря потопи суперяхта край Сицилия

Британският технологичен магнат Майк Линч и 18-годишната му дъщеря Хана също са в неизвестност.

Шестима в неизвестност, едно намерено тяло

Плаващият под британски флаг 56-метров ветроход Bayesian е превозвал 22 души и е бил закотвен в непосредствена близост до брега - край пристанището Портичело, когато е бил ударен от торнадо в ранните часове на 19 август, се казва изявление на италианската брегова охрана, цитирано от The Guardian.

Яхтата е потънала при лошо време в ранните часове на понеделник, 19 август. Петнадесет души са спасени, включително съпругата на Линч - Анджела Бакарес, която е собственик на лодката, и момиченце на една година, спасено от майка си.

Снимка: iStock

Шестима са в неизвестност, намерено е тялото на един мъж. Тялото не е официално идентифицирано, но бреговата охрана на Палермо заяви, че това е готвачът на кораба.

Салваторе Кочина, ръководител на агенцията за гражданска защита в Сицилия, заяви, че Блумър и Крис Морвийо са сред изчезналите, съобщи БГНЕС. Изчезналите са хора с британска, американска и канадска националност.

Издирването продължава и във вторник - достъпът до каютите на кораба е блокиран, предава BBC.

Отделно от това стана ясно, че съподсъдимият на Майк Линч по скорошно голямо съдебно дело Стивън Чембърлейн е починал в събота при пътнотранспортно произшествие.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес