Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колко струва счетоводство на ЕООД през 2024 г. ?

10 март 2024, 11:20 часа • 2910 прочитания

В динамичната бизнес среда разбирането на финансовите аспекти на вашите операции е от ключово значение за постигането на успех. За много предприемачи ЕООД – Еднолично дружество с ограничена отговорност, предлага семплота и необходимата гъвкавост при основаването на фирма.

Професионалните счетоводни услуги за фирми са от ключово значение за правилното разпределение на финансовия поток, взимането на информирани финансови решения, привеждане на бизнеса в съответствие със законовите правила и компетентно поддържане на бизнеса. Ето защо, като собственик на ЕООД е важно да вземете под внимание и разходите за счетоводно обслужване.

От тук неизбежно произлиза и въпроса: Колко струва счетоводството на ЕООД? В следващите редове следва да разгледаме най-важните фактори, които влияят на ценообразуването:

1. Месечен брой приходни и разходни фактури

По-малките ЕООД дружества с минимален брой транзакции и ясни финансови средства се възползват от по-ниски счетоводни такси, в сравнение с големи ЕООД или ООД компании, с множество приходни потоци, международни транзакции и необходимост от управление на инвентара.

Нивото на сложност на необходимите счетоводни операции е определящ фактор при счетоводните разходи. Именно за това броят на месечните приходни и разходни фактури има определящо значение в стойността на счетоводното обслужване.

2. Тип дейност и обхват на предлаганите услуги

Счетоводна къща AccountingV.com в София, предоставя на своите клиенти достъп до специфични пакети и услуги. Те са изцяло съобразени с индивидуалните нужди на различните бизнеси и техните особености. 

Някои от основните услуги включват:

  • Счетоводни операции
  • Изготвяне на данъци
  • Изготвяне на финансови отчети

Извършването на допълнителни услуги, сред които обработка на заплати, финансови анализи и данъчно планиране вървят с допълнителни такси. От ключово значение е и броят наети служители на трудови договори, работещи във фирмата.

Ние сме на разположение да съобразим избора на точния пакет от счетоводни услуги, спрямо специфичните изисквания на всяко ЕООД.

3. Наличие на регистрация по ЗДДС

Регистрацията по ЗДДС е със задължителен характер при надхвърлянето на оборот от 100 000 лева (актуално към 2024 г.), в рамките на една календарна година, но може да бъде извършена и по желание. Воденето на счетоводни операции при ЕООД или ООД с регистрация по ЗДДС, изисква специфичен подход и компетентно водене на фактурите и допълнителна необходима документация и отчети.

По тази причина наличието на регистрация по ЗДДС се нарежда сред водещите фактори, определящи стойността на счетоводното обслужване.

Лоши практики в счетоводството на ЕООД, които е важно да избягвате

Счетоводното обслужване е конкурентна среда и изборът на точния професионалист често е предизвикателство. Едни от най-често срещаните лоши практики, извършвани от малките счетоводни къщи биват:

  • Плащания на ръка, без фактура за счетоводно обслужване;
  • Неизвестни отчети, обороти и т.н.;
  • Закъснения и неспазване на сроковете за подаване на декларации;
  • Неприключени отчети или неоправдано забавяне в обработката на данните;
  • Незапознатост с най-новите законови рамки и директиви;

Имайте предвид, че спестяването от счетоводни услуги може да доведе до скъпи грешки, проблеми със неспазване на законодателството и пропуснати възможности за оптимизация на финансовите потоци. Най-сигурният начин да се предпазите от лошите практики в счетоводното обслужване е като се насочите към добър счетоводител с дългогодишен и доказан опит. 

Счетоводство на ЕООД, ООД, ЕТ И АД от AccountingV.com - Великов Акаунтинг

Инвестирането в професионални счетоводни услуги, съобразени с индивидуалните нужди на вашия бизнес е най-добрият път към успеха и спокойствието. 

Ние от счетоводна кантора AccountingV.com предоставяме широка гама от пакетни услуги, включително за счетоводство на ЕООД. Стойността на предлаганото от нас счетоводно обслужване се определя индивидуално и спрямо специфичните особености на вашия бизнес, включително наличие на регистрация по ЗДДС, брой наети служители, месечен брой приходни и разходни фактури, тип дейност и т.н.

Като бонус, счетоводна къща Великов Акаунтинг, оперира със софтуер последно поколение, позволяващ счетоводството на фирми 100% онлайн, без значение от локацията на вашето дружество. Софтуера е автоматизиран и чрез него всеки собственик или доверено от него лице, може да изпраща всички документи (фактури и др.) бързо и лесно, с няколко клика. Софтуера е гаранция за елиминиране на човешка грешка.

Счетоводна кантора Великов Акаунтинг е основно насочена в сферата на онлайн търговията, онлайн услугите, IT компании, центрове за обучения, маркетинг агенции, HR агенции и др.

Свържете се с AccountingV.com за счетоводна консултация и изготвяне на индивидуална оферта.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес