Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гълъб Донев: Финансовата сметка на държавата не може повече да стои в изчакване

31 май 2023, 10:21 часа • 744 прочитания

Служебният премиер Гълъб Донев потвърди внасянето в Народното събрание на удължителен закон за бюджета, докато не бъде приет този за 2023 г. И заяви, че "финансовата сметка на държавата не може повече да стои в изчакване".

ОЩЕ: Правителството внесе в парламента удължаването на бюджета

"Тъй като работата по законопроекта за държавния бюджет за 2023 и на бюджетите на ДОО и НЗОК се оказа в хладилника, се наложи служебното правителство да предложи на НС следващ вариант за решение, който да даде възможност в малкото време, което остава до изтичане на удължителния закон, да продължи функционирането на обществените системи", каза Донев пред министрите на заседанието на Министерски съвет.

"Вчера правителството подготви и внесе в НС предложения за продължаване действието на удължителния закон с още 3 месеца. С продължението на продължението на закона ще се осигурят плащанията от държавата към хората до приемане на закона за държавния бюджет на България за 2023 г.", добави той.

"Служебното правителство настоява за отговорно отношение по темата от момента на съставяне на 49-ото Народно събрание – да се погрижим за счетоводните записи на държавата", завърши Донев.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес