Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Директорът на НАП: Събрахме два милиона за два дни

16 май 2024, 17:11 часа • 13466 прочитания

Само за два дни, при изповядване на сделки при нотариуси, са постъпили 2 милиона лева в хазната от събрани задължения, което за мен е много добър показател. Това съобщи пред журналисти  изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов, цитиран от БТА.

Той уточни, че това е станало след въвеждане на новата електронна услуга "Справка за наличие или липса на задължения“ и поправката на чл. 24 от Данъчно осигурителния процесуален кодекс, чрез която нотариусите и служителите на Агенцията по вписванията могат да проверят за неплатени данъци при изповядване на сделки от граждани.

Още: Нотариусите станаха важни партньори на НАП, ето какво ще проверяват

Директорът на НАП увери, че няма притеснения по отношение на изпълнението на плана за приходната част в бюджета на държавата.

Награда за 100-годишен данъкоплатец

Румен Спецов бе днес в родопското село Славейно, където награди Димитър Кавгазов с грамота за достоен данъкоплатец и пример за отговорно отношение и активна гражданска позиция. "Това е достойна постъпка, достойно поведение и такива граждани трябва да се уважават. Те са примери за всички нас“, посочи Румен Спецов.

Родопчанинът, който ще навърши през есента 100 години, бе един от първите, подали в началото на данъчната кампания данъчната декларация по пощата за доход от дивиденти, получени от местната Горовладелческа кооперация „Мурджов пожар“, която е най-голямата в страната. „Най-първо данъците плащам, дойде ли нова година плащам всичко и така съм свикнал от много години“, каза Димитър Кавгазов.

НАП, Митниците и полиция влязоха в "Лукойл"

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес