Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Всички ние трябва да спрем Русия, светът трябва да спре войната (ВИДЕО)

24 март 2022, 03:37 часа • 6453 прочитания

"Всички трябва да спрем Русия, светът трябва да спре войната“. Това заяви в нощното си видеообръщението украинският президент Володимир Зеленски.

"Войната на Русия не е само война срещу Украйна. Тя е много по-широка. Русия започна война срещу свободата като такава. Това е само началото, Русия се опитва да отнеме свободата на всички хора в Европа, всички хора по света. Опитва се да покаже, че само грубата и брутална сила има значение. Опитва се да покаже, че хората нямат значение. И затова всички ние трябва да спрем Русия. Светът трябва да спре войната“, подчерта Зеленски.

Как се развива войната в Украйна - следете на живо тук.

Той благодари на всички, които действат в подкрепа на Украйна и в подкрепа на свободата. "Но войната продължава. Терорът срещу цивилното население продължава. Измина месец. Това къса моето сърце, сърцата на всички украинци и на всеки свободен човек на Земята. Затова ви моля да говорите срещу войната", каза украинският президент.

Зеленски призова хората да демонстрират позицията си и в името на мира да излязат по улиците и площадите от домовете и офисите си, университетите и училищата. "Излезте за мир. С украински символи. Подкрепете Украйна, подкрепете свободата, подкрепете живота... Кажете, че хората имат значение, свободата има значение, мирът има значение, Украйна има значение“, призова Зеленски.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес