Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Унищожаваме окупатора в Харковска област (ВИДЕО)

21 май 2024, 22:21 часа • 5951 прочитания

В Харковска област нашите сили унищожават окупатора, резултатите са осезаеми. Покровско направление и други Донецки направления - Краматорско, Курахевско - сега остават изключително трудни, там има най-много боеве.

Това заяви в традиционното си вечерно видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски.

"Днес имаше подробни доклади за ситуацията на фронта и в сигурността на отбраната - от министъра на отбраната на Украйна Умеров и началника на Генералния щаб Баргилевич и от началника Сирски", посочи Зеленски.

"Имаше редовна среща на формат "Рамщайн" - днес се отчете работата по нуждите ни. На първо място става въпрос за противовъздушна техника, бронирана техника, снаряди", подчерта украинският президент.

В социалната мрежа Х той съобщи, че е провел среща с германския външен министър Аналена Бербок, която посещава за седми път Киев от началото на войната. Двамата са обсъдили съвместната инициатива на министрите на външните работи и на отбраната на Германия за намиране на допълнителни системи „Пейтриът“ и други системи за ПВО. Още: "Помощта за Украйна се бави твърде много": Зеленски поиска по-силно ангажиране на Запада във войната (ВИДЕО)

Зеленски е провел и телефонен разговор с иракския премиер Мохамед Шия ал Судани за опита на Ирак в следвоенното възстановяване и разминирането, както и за двустранното сътрудничество в областта на енергетиката, инфраструктурата и търговията.

Украинският президент е разговарял и със своя азербайджански колега Илхам Алиев за регионалната сигурност и двустранното сътрудничество. "Украйна и Азербайджан имат перспективни проекти в енергетиката, търговията и други области. Ние насочихме нашите екипи да увеличат усилията си за внедряване и координирахме бъдещи съвместни събития", написа още Зеленски.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес