Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Ситуацията в Източна Украйна е изключително трудна, бием се за всеки метър земя (ВИДЕО)

15 февруари 2023, 03:00 часа • 2432 прочитания

"Ситуацията на фронтовата линия в Източна Украйна, особено в Донецка и Луганска област, остава изключително трудна". Това обяви президентът Володимир Зеленски в традиционното си вечерно видеообръщение. По думите му там се води битка за всеки метър украинска земя.

"Всеки метър, спечелен там, е в защита на нашата страна. Всеки ден, в който нашите бойци устояват в Бахмут, Угледар, Маринка и останалите градове, води до намаляване на руската агресия за седмици напред. Точно там се случва безпрецедентното унищожение на руския потенциал. Всичко, което противникът губи в Донбас, той няма да може да възстанови", категоричен бе той.

Зеленски призова за ускоряване на доставките на военна помощ за Украйна. "Ние виждаме, че Кремъл се опитва да изстиска от Русия целия й потенциал за агресия. Те бързат, защото знаят, че светът в крайна сметка е по-силен. Правим всичко възможно, за да осигурим повече оръжия на нашите бойци - далекобойни и мощни оръжия, с които да контраатакуваме", каза още украинският президент.

Сраженията в Украйна са много ожесточени, като боевете за град Бахмут в Донецка област са особено кръвопролитни. На този фон представители на украинските власти и западни държави предупреждават, че Русия подготвя голяма офанзива около първата годишнина от своята инвазия в съседната страна.

Още за случващото се в Украйна – четете тук

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес