Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски се появи като холограма и сравни Русия с врага в "Междузвездни войни" (ВИДЕО)

17 юни 2022, 10:12 часа • 1813 прочитания

Володимир Зеленски се появи като холограма на конференция в Париж, на която поиска помощ за Украйна от технологичните гиганти. Президентът изнесе интересна реч,  в която сравни руснаците с врага в „Междузвездни войни“.

„Необичайно е президенти или правителствени ръководители да използват холограма, за да се обръщат към хората, но това не е единственият аспект на "Междузвездни войни", който прилагаме на практика. Ние също ще победим империята", каза той.

Зеленски заяви пред стотици присъстващи на търговското изложение VivaTech, че предлага на технологичните фирми уникален шанс да възстановят Украйна като напълно цифрова демокрация.

Той помоли за помощ при условията на ленд-лийз - начина, по който САЩ са помагали на съюзниците по време на Втората световна война, предлагайки помощ без заплащане, но с уговорката, че съответното оборудване ще бъде върнато.

Украинският президент заяви, че през следващите седмици - на конференция в Швейцария - правителството ще представи конкретните параметри на плана за създаване на цифрово правителство. "Никоя друга държава в света няма да ви предложи такъв шанс да използвате най-модерните технологии на държавно ниво. Това е и експеримент, и цифрова революция, и модернизация на настоящата система едновременно“.

По време на войната Украйна разчита много на технологии, като използва крипто-общностите за набиране на средства и успешно се снабди с инфраструктура за сателитните интернет услуги Starlink на Илон Мъск.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес