Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски се подигра на руска телевизия

13 декември 2019, 13:55 часа • 1768 прочитания

Президентът на Украйна Владимир Зеленски се подигра на руски телевизионен канал, който внезапно прекрати излъчването на популярния комедиен сериал, в който Зеленски участва като актьор. По думите на президента шоуто има своето влияние върху "някой с ядрено оръжие".

"Слуга на народа" със Зеленски в главната роля премиерно се появи в Русия в сряда вечер след срещата на високо равнище на Зеленски и руския президент Владимир Путин.

Но телевизия ТНТ, собственост на руския газов гигант “Газпром“, в четвъртък заяви, че вече няма да излъчва поредицата.

"Много съжалявам", шоуто бе бракувано, заяви Зеленски по време на късно токшоу в четвъртък вечерта.

"Знаеш ли, някой има ядрено оръжие, а някой има „Слуга на народа",“ каза бившият комик, намеквайки за продължителния конфликт между Украйна и нейния бивш господар през съветската епоха Русия.

"Показаха два епизода. Сега всички хора, които имаха възможността да гледат тези два епизода, определено ще гледат (останалите) в YouTube", каза той.

„Слуга на народа“ се появи на малкия екран в Украйна през 2015 г. с участието на Зеленски в ролята на Васил Голобородко, учител по история, който внезапно става президент, изкоренява корупцията и се захваща с битка срещу мощни олигарси.

41-годишният Зеленски стана президент на страната си през май, след като спечели изборите срещу тогава действащия Петро Порошенко, извличайки печалбата от отчаянието на украинците от общоприетата политика, продължаващата война с подкрепяните от Кремъл сепаратисти и корупцията.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес