Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Руските удари във вторник убиха 18 души, 130 са ранени (ВИДЕО)

24 януари 2024, 01:24 часа • 2472 прочитания

Руските удари по Украйна на 23 януари убиха 18 души и раниха 130. Това съобщи президентът Володимир Зеленски, като предупреди, че броят на жертвите може да се увеличи, тъй като спасителните дейности продължават.

Още: Ростов, Воронеж, Брянск и още: Зеленски подписа указ за исторически населените с украинци земи в Русия

Ударите засегнаха столицата Киев и североизточния град Харков в един смъртоносен ден за Украйна, където руската инвазия продължава вече почти две години. "За съжаление, 18 души загинаха", каза Зеленски във вечерното си обръщение, като добави, че други 130 души са ранени. Той допълни, че Харков е особено тежко засегнат и предупреди, че "броят на загиналите може да се увеличи".

Още: Зеленски внесе проектозакон за множественото гражданство, няма да важи само за руснаци

Зеленски заяви, че около 139 "жилищни сгради са били повредени при нападението и че Русия е изстреляла "повече от 40 ракети" към Украйна. Той също така предупреди за ответни действия, като заяви: "Нека знаят там, в Русия, че украинският характер знае как да отговори достатъчно мащабно". "Руската война със сигурност ще се върне у дома - там, откъдето дойде това зло... Точно там, в Русия", добави той.

Днес, 23 януари, само в Харков имаше 3 руски атаки - а руснаците продължават да твърдят, че нападали военни обекти там, включително "маскирани като цивилни жилища" в някои руски телеграм канали:

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес