Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски отвърна на паспортния удар на Русия, Москва недоволства

14 август 2019, 06:35 часа • 7176 прочитания

Украйна не действа самостоятелно, а следва заповедите на САЩ и Великобритания. Така коментира издадения паспортен указ на украинския президент председателят на руската Дума Вячеслав Володин, предаде БГНЕС.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа указ, с който се предлага украинско гражданство на преследваните по политически причини граждани на Русия, както и на чужденци, които са се били на украинска страна в конфликта в Източна Украйна. Указът реално е отговор на улеснена процедура за получаване на руско гражданство на живеещи в Източна Украйна.

"Днешното изявление на президента Зеленски не говори за желанието на Украйна да предоставя политическо убежище на граждани на Русия, а за нежеланието на САЩ и Великобритания сами да предоставят такова убежище на руснаци", казва Володин на сайта на Думата.

Според Володин, Украйна е била избрана от САЩ за държава, която с цента на собствената си стабилност, икономика и социално състояние е поела ангажимент да създава проблеми и да бъде огнище на напрежение в непосредствена близост до Русия.

Същевременно Украйна обяви руския консул в град Лвов за персона нон грата и го обвини в шпионаж. Смята се, че той вече е напуснал страната.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес