Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Нашите сили унищожават активно врага на изток и на юг (ВИДЕО)

21 юни 2023, 02:17 часа • 5966 прочитания

Президентът Володимир Зеленски заяви във вечерното си обръщение, че силите на Украйна унищожават руските сили в двата основни фронта на конфликта - в източната и южната част на страната.

"В момента нашите войници в южната и източната част на страната активно унищожават врага, като физически прочистват Украйна. Така ще бъде и в бъдеще", заяви Зеленски. "Защитата срещу терора означава унищожаване на терористите. А това е гаранция, че държавата на злото никога няма да има възможност да донесе зло в Украйна", допълни той.

Още за случващото се в Украйна – четете тук

"През изминалата нощ свалихме 30 ирански дрона, като така спасихме стотици животи и ценна инфраструктура", уточни той, като благодари на украинските войници. Зеленски съобщи още, че са били ранени спасители, работещи край Херсон, докато са ликвидирали последиците от "руския терористичен акт срещу Каховка". Един от тях е загинал, а 8 са били ранени. 

"Всеки такъв терористичен акт, всеки атентат потвърждава, че окупаторите нямат място на украинска земя. Тук няма място за убийци и терористи и никога няма да има", категоричен бе Зеленски. 

Позовавайки се на конференцията, която ще се проведе в Лондон по въпросите на следвоенното възстановяване, Зеленски заяви, че възстановяването на Украйна е "средство и гаранция за сигурност" и средство за "защита срещу всяко повторение на руската агресия".

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес