Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Затварят публичните домове в Испания заради коронавируса?

21 август 2020, 19:26 часа • 4102 прочитания

Испанският министър на равните възможности Ирен Монтеро призова регионите да затворят публичните домове, за да бъде спряно разпространението на коронавируса. Това трябва да се направи поради факта, че в момента е трудно да се контролират всичките контакти на служителките. Каталуния вече реши да затвори всички подобни места поради влошената ситуация с епидемията.

Публичните домове в Испания се намират в т.нар. „сива зона“ - те не са позволени, но и те не са забранени.

По-рано беше съобщено, че Административният съд в Мадрид е отменил решението на местните власти, според което на гражданите е забранено да пушат на обществени места заради разпространението на коронавируса. Става дума за забрана на тютюнопушенето на открити веранди от ресторанти, в случай че няма безопасно разстояние между хората.

В Испания почти 378 хиляди души са заразени от началото на пандемията. Властите наложиха строга карантина, която впоследствие беше вдигната. Наскоро обаче, поради увеличаването на броя на случаите на заболяването в различни региони, отново се въвеждат ограничителни мерки. Така миналата седмица в страната бяха затворени дискотеки и нощни клубове.

Вижте още:

Проститутките в Германия готови да носят маски, за да не ги убие коронавирусът финансово

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес