Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради Украйна: Медведев отправи нечувани обиди към Олаф Шолц

10 юни 2024, 06:02 часа • 6890 прочитания

Отдавна описваният много сполучливо от украинските медии като непоправим пияница зам.-главен секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев засипа с обиди германския канцлер Олаф Шолц в публикация в личния си канал в Телеграм. Припомняме, че Медведев беше и президент, и премиер на Русия.

Отново: Нечувани обиди от Медведев

"Нищожество" и "лайно" - това бяха използваните от Медведев епитети по адрес на Шолц. А причината за това е изказването на Шолц, че издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин трябва да признае факта, че "Украйна няма да позволи да бъде поставена на колене и само справедлив мир е изходът от войната".

В отговор Медведев, който подскача при всеки удобен случай да защитава Путин, отвърна на Шолц, че е "едно нищожество". Отделно, Медведев сравни Шолц с наденица, както и че е "задник", който трябвало да се покае пред украинците, защото е един от тези, които ги обричал на изчезване.

Медведев и преди е правил унизителни забележки за европейски политици и редовно заплашва с ядрени оръжия. В резултат на това през февруари говорител на ЕК посъветва Медведев да потърси психиатрична помощ: Говорител на ЕК каза на Медведев да отива на психиатър (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес