Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заплашвали Навални с усмирителна риза, за да го хранят насила

16 април 2021, 18:26 часа • 2741 прочитания

Алексей Навални съобщи, че затворническите власти го заплашват с усмирителна риза, за да го принудят да се храни, ако не се откаже от гладната стачка. Това съобщи самият той в социалните мрежи.

 

В края на март Навални обяви гладна стачка заради отказаните му медицински грижи. Затворническите власти твърдят, че са му предложили лечение, но той е отказал и настоява да бъде прегледан от лекар, избран от него извън колонията. Молбата му е отхвърляна.

В Instagram Навални твърди, че се чувства замаян, но може да ходи.

"Имаше една жена полковник до мен тази сутрин, която каза: Вашите кръвни тестове показват сериозно влошаване на здравето ви и има риск. Ако не се откажете от гладната стачка, готови сме веднага да започнем да ви храним принудително", написа той.

"Тя продължи да ми разказва за насладите от насилственото хранене. Усмирителна риза или други радости", казва още Навални.

Руски съд постанови, че опозиционерът трябва да лежи в затвора 2 г. и 8 месеца за нарушаване на условна присъда от 2014 г. Той излежава присъдата си в наказателна колония на около 100 километра източно от Москва.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес