Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Захарова към Зеленски: НАТО ви показа как вижда Украйна - в ковчег

16 октомври 2024, 17:24 часа • 1383 прочитания

Володимир Зеленски тласка НАТО към директна война с Русия. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, коментирайки на брифинг оповестения днес План за победа на украинския президент, който той най-после представи пред парламента на Украйна. 

"Това, разбира се, не е план, това е сбор от несвързани лозунги, това е кървавата пяна на устата на неонацистки убиец", заяви Захарова.

Още: Кремъл призова Зеленски "да изтрезнее" в първи коментар за победния му план

По повод изявлението на Зеленски, че ако Киев получи незабавна покана за членство в НАТО, това ще покаже как партньорите виждат Украйна в "архитектурата на сигурността", Захарова коментира:

"Мога само да кажа на Зеленски, ако не е наясно, <...> партньорите на киевския режим вече показаха как виждат Украйна в архитектурата на сигурността: виждат Украйна в ковчег и украинските граждани също в гроб".

В следващия параграф се говори за целенасочени операции на определени места, продължи представителят на МВнР.

Още: Какво съдържа Планът за победа на Зеленски: Публикуваха подробностите

"Това не е План за победа, това е План за бедствие за Украйна и украинския народ <...> Мисля, че днес Зеленски доказа на всички, че мрази украинците до степен, която може да бъде описана като "украинофобия", каза накрая говорителката на руското МВнР.

Още: Сирски: Великобритания разработва свои собствени предложения към Плана за победа

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес