Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задържаха руска рок група, критикувала войната в Украйна (ВИДЕО)

30 януари 2024, 23:15 часа • 2052 прочитания

Членове на рок банда, която разкритикува войната на Русия в Украйна, бяха задържани в Тайланд и са в центъра на тайландските имиграционни власти, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

Още: Русия арестува узбекистански лидер, "подиграл се" с войниците на Путин

Групата Би-2, съставена от седем членове, беше арестувана миналия четвъртък след концерт на туристическия остров Пукет. Задържането е било с аргумента за проблем с документите за работа на групата на тайландска територия. Сега членовете на групата са в център за задържане в Банкок.  Сред тях има руснаци, но и граждани с двойно гражданство, сред които Австралия и Израел.

Имало план членовете на групата да бъдат пуснати, за да отлетят за Израел. Но в крайна сметка днес на самолет за Тел Авив се качи само вокалистът Игор Бортник, известен със сценичното име Льова, докато останалите се опасяват, че ще бъдат екстрадирани към Русия.

Още: Арестуваха певицата Саманта Фокс след пиянски скандал на самолет

Членовете на групата заявиха днес във Фейсбуск, че са получили информация, че намеса на руски дипломати е попречила на плана те да отпътуват за Израел. 

Още: Протестите в Башкирия не стихват, руската полиция с нови арести (ВИДЕО)

Илейн Пиърсън, ръководителката на офиса на правозащитната организация "Хюман райтс уоч" за Азия призова тайландските власти да освободят задържаните изпълнители от руската рок банда. Би-2 има 1,01 милиона последователи в ЮТюб и 376 000 месечни слушатели в "Спотифай", припомня АП. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес