Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Забраниха пеенето на Happy Birthday в британските училища

12 октомври 2020, 18:09 часа • 2834 прочитания

Забраниха на британските ученици да пеят в клас традиционната песен за рожден ден заради опасения, че това може да способства разпространението на коронавируса, съобщава Daily Mail, цитиран от Агенция "Фокус".

Както пише изданието, в някои училища в Обединеното кралство децата нямат право да поздравяват съучениците си с песента Happy Birthday („Честит рожден ден“), когато са в клас. Вместо това учителите ги насърчават да я слушат в YouTube или да я пеят със затворена уста.

Това нововъведение се обяснява с факта, че по време на пеене капки попадат в околния въздух и заразен човек може да предаде вируса на другите. Освен това някои образователни институции забраниха носенето на сладкиши и бонбони, за да се предотврати разпространението на коронавируса.

Въпреки че забраната за пеене се прилага за всички кръчми и църкви, малко британски училища са решили да я въведат. Министерството на образованието заяви, че образователните институции трябва сами да решат дали учениците могат да пеят в клас. Според официалните разпоредби „груповото свирене и пеене трябва да се провеждат на открито, когато е възможно“, в противен случай броят на участниците трябва да бъде намален в съответствие с размера на стаята, отбелязва The Daily Mail.

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес