Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За концерта с Путин събират масовка срещу 500 рубли: Забранени са жълтият и синият цвят

20 февруари 2023, 21:35 часа • 5308 прочитания

В Русия набират статисти за митинг-концерта, който трябва да се проведе на стадион "Лужники" в Москва на 22 февруари. Поводът е годишнината от признаването от Русия на "независимостта" на т. нар. Донецка и Луганска народни републики (ДНР и ЛНР) и от началото на "специалната операция" - с други думи от момента на нахлуването на руската армия в Украйна.

На концерта се очаква да присъства и руският президент Владимир Путин. На участниците в масовката се обещават 500 рубли, които ще им бъдат изплатени на следващия ден. За да бъде запълнен стадионът, се привличат служители на държавни фирми като например, московското метро - очевидно за тях мероприятието има почти задължителен характер.

Руският телеграм канал "Можем объяснить" публикува съобщението до работниците в московското метро, което гласи, че те трябва да се явят на входа на стадиона не по-късно от 13:00 ч. Важен момент е, че им е забранено да носят служебни униформи с логото на фирмата и че не бива в никакъв случай да се появяват в дрехи с жълт или син цвят, тъй като това са цветовете на украинското знаме.

ОЩЕ: Руска пропаганда: Украинските войници си отглеждат коноп направо край окопите 

На място на масовката ще бъдат раздадени знамена и плакати. Забранено е да се носят плакати от вкъщи. 

Източник: Телеграм каналът "Можем объяснить"

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес