Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Взривиха колата на руски окупатор в Енергодар, той загина (ВИДЕО)

03 февруари 2023, 09:38 часа • 2645 прочитания

Експлозия в окупирания от руснаците град Енергодар, Запорожка област, уби един от пълномощниците на Руската федерация.

В петък сутрин се е взривил автомобил и явно жертвата се е намирала в него, съобщи кметът на близкия Мелитопол Иван Федоров в „Телеграм“.

„Колата е принадлежала на бивш служител на правоохранителните органи, който с идването на "руския мир" е отишъл да сътрудничи на окупаторите“, написа той, визирайки незаконната руска инвазия.

Според "Обозревател" става въпрос за Евгений Кузмин. "С голяма степен на вероятност той е шофирал по време на експлозията. Кой е взривил предателя, партизаните или "колегите", въпросът остава открит", коментира украинският военен командир Андрей Цаплиенко.

Руснаците потвърдиха за смъртта на член на полицията в окупирания град.

Инцидентът е станал днес, около 7 ч. местно време. „Колата изхвърча във въздуха“, пише Иван Федоров. Според него към автомобила е било прикрепено взривно устройство. Все още се изяснява дали има други жертви или ранени.

Енергодар, край който се намира най-голямата АЕЦ в Европа – Запорожката, е под окупация от март 2022 г. Руските агресори превърнаха АЕЦ „Запорожие“ в своя военна база и с безразсъдните си действия няколко пъти рискуваха ядрена авария.

Според Ukrinform – не повече от 25% от населението е останало в града от началото на руското нахлуване.

ОЩЕ: Удар по база на руските окупатори в Мариупол (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес