Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Взрив след взрив в Крим, а Русия говори как сваля дронове (ВИДЕО)

14 септември 2023, 08:15 часа • 11188 прочитания

Поредна серия от атаки с дронове (най-вероятно) преживяват Крим и Русия.

Атака в Крим

Взривове са проехтели на Кримския полуостров, като движението по Кримския мост отново е спряно - това се превръща в обичайното положение за моста. Има информация за удар в Евпатория, както и видео от как нещо сериозно се взривява, както и данни за поне 4 взрива според телеграм канала на "Украина сейчас":

Освен това, според местни журналисти в района на една от експлозиите е разквартирувана руска военна част - №85683: След поредния удар в Крим: Украйна порази още руски кораби (ВИДЕО)

В официалния си канал в Телеграм руското военно министерство твърди, че са унищожени 11 дрона, както и 5 морски тип "катер". Морските дронове опитали да атакуват руския патрулен кораб "Сергей Котов", но плавателният съд успял да ги спре, добавят от министерството.

ОЩЕ: Унищожени или тежко повредени: Сателитни СНИМКИ на ударените руска подводница и десантен кораб (ВИДЕО)

Взрив и в Саратов

Междувременно мощна експлозия стана факт и в Саратов. Засега има информационно мълчание от руска страна какво точно е евентуално атакувано и взривено.

Според контролираната от Кремъл РИА Новости обаче е имало взрив на площадка от газопровода "Песчаний Умет - Сторожевка". Няма данни за пострадали:

Припомняме, че в близост до Саратов има военно летище, където бяха разположени руски стратегически бомбардировачи. Летището вече стана обект на удари: Експлозии разтърсиха руски военни летища - има щети по бомбардировачи (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес