Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Взаимни нощни обстрели: Страдаха Харков, Белгород и Одеса (ВИДЕО)

17 януари 2024, 06:54 часа • 2757 прочитания

Поредна серия от взаимни обстрели между Русия и Украйна – с ракети, както и атаки с дронове.

Ракети и дронове: Къде имаше обстрели

Всичко започна снощи, след като украинският град Харков беше обстрелян с ракети С-300 от руснаците. Ранени са 17 души, съгласно информация в официалния телеграм канал на ръководителя на военновременната администрация на града Олег Синегубов. Според съобщението, 2 жени са в тежко състояние, а 12 души са хоспитализирани и са със среднотежки и леки рани. Трима души са отказали хоспитализация и им е оказана помощ на място.

Още: Десетки ранени при руски удари в Харков (ВИДЕО)

Украинската спешна помощ изрично посочи, че е ударена медицинска сграда, която отдавна не се ползва с такова предназначение:

Малко след това, губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков съобщи за атака с дронове и в две публикации в канала си в Телеграм уточни, че няма данни за жертви, но има поражения по "жилища" - избити прозорци, запалила се селскостопанска постройка. Руското военно министерство съобщи за свалени 7 ракети и 4 дрона малко преди 2:30 през нощта, а буквално преди минути излезе ново съобщение – за още 4 реактивни снаряда и 2 дрона. Във второто съобщение директно се говори за стрелба с чешка система за залпов огън "Вампир": Сръбски ракети помагат на Украйна да стреля по Белгород - дали? (ВИДЕО)

Почти по същото време, в което беше съобщено официално за обстрел по Белгород, имаше обстрел и по Одеса. Информацията е за атака с дронове от руска страна – има и видеокадри на пожар в жилищна сграда, официално от одеската военновременна администрация казват, че има най-малко трима ранени и около 100 евакуирани:

По официална информация на украинските ВВС, тази нощ Русия е изстреляла 20 дрона "Шахед" по цели в Украйна, свалени са 19. По Харков са изстреляни 2 ракети С-300.

Атака с дронове във Воронеж и извънредно положение: Белгород също не се размина (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес