Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Възстановено е движението на автомобили по Кримския мост в едното платно

18 юли 2023, 06:05 часа • 2692 прочитания

Движението на леки автомобили по Кримския мост, повреден след вчерашното му взривяване, вече е възстановено двупосочно в едното платно, съобщи в канала си в Telegram руският вицепремиер Марат Хуснулин, цитиран от ТАСС.

ОЩЕ: Путин се изхвърли: Кримският мост нямал уж такова значение, но ще има ответни мерки (ВИДЕО)

"Движението на автомобилния транспорт по Кримския мост е възстановено двупосочно по крайното дясно платно в посока Таман-Керч", написа Хуснулин. По думите му, мостът е бил подготвен за пускане на движението "в най-кратки срокове".

Хуснулин съобщи, че е въведена временна схема на организация на пътното движение по Кримския мост. "Разработена е временна схема на организация на пътното движение по моста. Преди да се вземе решение за пускане на движението, проблемният участък от моста е бил допълнително тестван", каза руският вицепремиер, пише БТА.

Припомняме обаче, че вчера, 17 юли, в доклада си до руския президент Путин, Хуснулин след като посети лично моста заяви, че част от съоръжението не подлежи на възстановяване и ще се наложи да бъде демонтирана.

Окупираният от руснаците полуостров Крим осъмна на 17 юли с нови взривове по най-ключовото съоръжение, свързващо територията с континенталната част на Руската федерация - Кримския мост. Първоначално местните пълномощници на Москва опитаха да скрият мащаба на случилото се, говорейки за "авария", но бързо стана ясно, че е имало атака с дронове.

ОЩЕ: Какво се знае до момента за новия удар по Кримския мост? (ОБЗОР)

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес