Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Във Великобритания обявиха минута мълчание за годишнината от войната в Украйна

16 февруари 2023, 12:47 часа • 985 прочитания

Великобритания обяви общонационална минута мълчание на 24 февруари, когато се навършва една година от руската инвазия в Украйна. Събитието ще се състои в 11:00 местно време като правителството призова британците от цялата страна да отдадат почит на загиналите украинци и на онези, които вече 12 месеца отстояват свободата си. 

ОЩЕ: Един от нашите крале: Зеленски подари на председателя на британския парламент каската на украински пилот (СНИМКА) 

Обществеността в Обединеното кралство ще може да отдаде почит пред смелостта на украинския народ и да демонстрира непоколебимата си солидарност с нападнатата страна, каза премиерът Риши Сунак, цитиран на официалния уебсайт на правителството.

ОЩЕ: Зеленски в Бъкингамския дворец: Благодаря ви предварително за мощните самолети (ВИДЕО) 

Той определи руската инвазия като "варварска и достойна за съжаление" и добави: „Неоправданата атака на Русия отново донесе война и разрушение на нашия континент, принуди милиони да напуснат домовете си и унищожи семейства в Украйна и Русия. Невероятно се гордея с отговора на Обединеното кралство и през изминалата година обществеността във Великобритания показа своята истинска щедрост на духа и непоклатима вяра в свободата“, обобщи Риши Сунак.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес