Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Във Франция арестуваха още четирима души по случая с атентата при Еврейския музей в Брюксел

02 юни 2014, 11:49 часа • 10679 прочитания

Четирима души са били арестувани тази сутрин близо до Париж във връзка с джихадистки мрежи три дни след арестуването на един французин, заподозрян, че е убиецът от Еврейския музей в Брюксел, съобщи френският вътрешен министър.

"Има хора, които набират джихадисти...В този момент има арести в Ил-дьо-Франс и Южна Франция", заяви Бернар Казньов по радио Европа 1. Той уточни, че са арестувани трима души, без да дава повече подробности.

"Няма да ви кажа нищо повече", заяви министърът, но изрази задоволство от резултатите от следенето. "Не трябва да оставяме никакъв шанс на тези терористи", каза още Казньов. 29-годишният Мехди Немуш от френски произход беше арестуван в петък в Марсилия, Южна Франция, по време на митнически контрол на борда на автобус в провинция Брюксел.

Той носел автомат "Калашников" и револвер и бил познат на френското вътрешно разузнаване заради заминаването си за Сирия през 2013 г. Следователите бързо направили връзката с убийството на 24 май в Брюксел, при което загинаха трима души, а един беше ранен и продължава да се бори за живота си.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес