Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки заплахите от санкции: Путин се среща днес с шефове на водещи италиански компании

26 януари 2022, 10:29 часа • 4027 прочитания

Руският президент Владимир Путин ще проведе днес чрез видеоконферентна връзка среща с висшите ръководители на над 20 водещи италиански компании. Сред тях изпъкват имена на световноизвестни компании като „Пирели“, „Дженерали“, „Уникредит“. Домакини на събитието са Италианско-руската търговска камара (CCIR) и Италианско-руската бизнес комисия.

На срещата ще бъдат обсъдени актуални въпроси, свързани с инвестиционното сътрудничество между Русия и Италия, и перспективите за по-нататъшно разширяване на бизнес връзките между предприемачите от двете страни, съобщи ТАСС. Специално внимание ще се отдели на възможностите за изграждане на сътрудничество в областта на енергетиката, индустрията, финансите и екологичните технологии.

Проявата бе договорена още през ноември миналата година със знанието на италианското министерство на външните работи. Руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров отбелязва, че търговският оборот между Русия и Италия отново е започнал да расте, след като през 2013 г. достигна ниво от 40 милиарда евро и след това започна да спада. За деветте месеца на 2021 г. той бележи ръст от 43% достигайки 17 милиарда евро.

Путин периодично провежда такива срещи с чуждестранни бизнесмени. Така например, през януари 2021 г., той имаше закрита онлайн среща в рамките на Седмицата в Давос, на която присъстваха около 80 ръководители на най-големите компании в света. През април 2021 г. руският лидер проведе видеосреща с представители на френските бизнес кръгове, а през 2019 г. лично се срещна с представители на германски и британски фирми.

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес