Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въпреки обявеното намерение за оставка, нов протест срещу премиера на Малта

02 декември 2019, 06:15 часа • 1321 прочитания

Стотици протестиращи отново изпълниха улиците на малтийската столица валета с искане за оставката на премиера Джоузеф Мускат, съобщава Reuters, цитирана от БГНЕС.

Демонстрацията се състоя само ден, след като лидерът на средиземноморската островна държава обяви, че ще се оттегли на 18 януари догодина.

Призивите за оттеглянето на Мускат от властта се засилиха след като името му беше замесено в скандала с убийството на журналистката Дафне Каруана Галиция през 2017 година. Повдигнати са обвинения срещу известния бизнесмен Йорген Фенек, обвинен за участие в смъртта на разследващата корупция журналистка, за когото се твърди, че има близки отношения с министри от кабинета.

Протестиращите развяваха малтийския флаг и плакати, на които се четеше "Мафия". Демонстрацията премина по централните улици на Валета – от сграда на парламента до съдебната палата в града.

Междувременно депутати от управляващата Лейбъристка партия заявиха, че застават твърдо зад Мускат, но не уточниха какви действия ще предприемат.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес