Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Втори пожар за 3 дни в петролна рафинерия край Краснодар след удар с дрон (ВИДЕО)

05 май 2023, 10:09 часа • 2208 прочитания

Петролната рафинерия „Илски“ в Краснодарския край на Русия отново се разгоря. Това предаде „Телеграм“ каналът „Украйна Сейчас“ на 5 май, показвайки видео. Информацията се появи и в руската държавна информационна агенция ТАСС, която цитира спешните служби.

По непотвърдена информация обектът пак е бил атакуван с дронове. Това е второто такова нападение, след като два дни по-рано имаше друго, извършено с безпилотни летателни апарати.

"Илски" е една от най-големите рафинерии в Южна Русия и е място, което се ползва за зареждане с гориво от Руския черноморски флот.

РИА Новости пише, че няма жертви след инцидента в петък. Според агенцията, цитирана от „Ройтерс“, пожарът вече е бил потушен.

Още не е ясно кой стои зад разпалването на огъня. Украинските официални лица обикновено не поемат отговорност за подобни нападения на територията на Русия.

Рафинерията "Илски", разположена близо до черноморското пристанище Новоросийск в Краснодарския край, има капацитет за преработка на около 6,6 млн. тона годишно.

ОЩЕ: ВИДЕО: Нов пожар в Русия, пак в резервоар с гориво

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес