Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всички пътници от борда на ферибота са спасени, оповести Ренци

29 декември 2014, 15:19 часа • 14121 прочитания

Всички пътници на борда на ферибота „Норман Атлантик” са спасени, на кораба са останали само членовете на екипажа. Това заяви италианският премиер Матео Ренци, цитиран от агенция ТАСС.

По време на пресконференция Ренци заяви, че всички 407 пътници са спасени от кораба, на който в неделя избухна пожар. Той потвърди, че бедствието е взело пет жертви.

Последните данни от МВнР бяха, че още двама наши сънародници - Вергил Доспатлиев и A. Асенов, вече са спасени и се намират на амфибийния кораб „Свети Георги”.

„Нашата консулка от Рим се намира вече в Бриндизи, а почетната ни консулка в Бари проверява дали там има настанени българи в местната болница. Сигурно е, че в болницата в Лече няма настанени българи. По операцията работят 12 хеликоптера. За съжаление, се потвърди информацията, че има петима загинали, която беше потвърдена и от гръцките, и от италианските власти”, каза Бетина Жотева, говорител на външно министерство, пред "Фокус".

По данни на италианския военноморски флот само основен екипаж от 9 души е останал на борда на плавателния съд, който трябва да бъде вкаран на буксир в пристанище.

По-рано днес Италия започна официално разследване на инцидента с ферибота, който се запали вчера сутринта.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес