Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всички жени и деца на борда на отвлечения либийски самолет са освободени (ВИДЕО)*

23 декември 2016, 14:57 часа • 1758 прочитания

Малтийският министър-председател Йозеф Мускат заяви, че жените и децата са били освободени от отвлечения либийски самолет в страната, предаде AFP „Първата група пътници, състояща се от жени и деца, е вече освободена“, заяви той от личната си страница в социалната мрежа Twitter. Освен това преди малко поне 47 мъже излязоха след първата група и беше направен знак от страна на властите, че се прекратява за неизвестно време напускането на борда на самолета. Две от стюардесите също бяха пуснати от терористите.

По-рано стана ясно, че либийски депутати са на борда на отвлечения самолет, съобщи телевизионният канал "Ал Арабия". Арабски телевизионни канали информират, че само част от пасажерите са освободени. Либийският министър на транспорта обяви, че преговорите с похитителите са в ход.

Похитителите са поне двама и имат ръчна граната.

Actualno.com припомня, че неизвестните лица, отвлекли либийски самолет, който извършваше вътрешен полет в Либия и го принудиха да кацне в Малта, искат синът на Муамар Кадафи - Сейф ал Ислам, да бъде пуснат от затвора.

Airbus 320 на авиокомпанията "Африкия еъруейс" със 118 души на борда извършваше вътрешен полет в Либия от Шеба за Триполи, но беше отклонен от неизвестни похитители. Похитителите са въоръжени с ръчни гранати и заплашват да взривят самолета, ако не бъдат изпълнени исканията им от затвора в Либия да бъдат пуснати на свобода и техни сподвижници, освен Сейф ал Ислам.

В момента самолетът е на резервна писта на летището, районът е напълно изолиран, а пристигащите полети се отклоняват към други летища.

По непотвърдена информация, всички пътници на борда на самолета са либийски гражани.

Информацията се обновява!

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес