Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всички 31 американски танкове Abrams са вече в Украйна

17 октомври 2023, 20:37 часа • 13779 прочитания

Всичките 31 произведени в САЩ танка M1A1 Abrams, обещани на Киев от администрацията на Байдън, пристигнаха в Украйна. Полковник Мартин О'Донъл, говорител на американската армия в Европа и Африка, каза, че всички украинци, които са тренирали на танковете с американските сили в Германия, също са се върнали в Украйна, заедно с боеприпаси и резервни части за машините.

Още: Разрушения и смърт за руснаците след удар с американските ракети ATACMS: Летища в Бердянск и Луганск са целите (ВИДЕО)

„Отнема известно време на Abrams да стигне директно до бойното поле. Украинските сили трябва да се уверят, че разполагат с необходимите поддържащи елементи и да определят кога и къде да използват танковете, за да увеличат максимално ефекта си срещу руските сили“, добави полковникът.

Още: Проблемите с танковете Abrams пред Украйна (ВИДЕО)

Първият от общо 31 произведени в САЩ танкове Abrams беше доставен на Украйна в края на миналия месец, обяви тогава украинският президент Володимир Зеленски. Доставката дойде по-бързо от първоначалните оценки и навреме за евентуална употреба в продължаващото контранастъпление на Киев срещу руските сили преди настъпването на зимата.

Следете развитието на войната в Украйна тук

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес