Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Восъчното" лице на Немцов в ковчега шокира дошлите да се простят с него

03 март 2015, 15:54 часа • 33284 прочитания

Съпредседателят на партията РПР-Парнас Борис Немцов бе погребан в Троекуровското гробище в Москва. В последния му път го изпратиха семейството, съпредседателят на РПР-Парнас Михаил Касянов, председателят на партията "Демократичен избор" Владимир Милов, активисти на движението "Солидарност", а също много хора, което не са го познавали, но уважават възгледите му.

Според руските медии, прощаването с Борис Немцов се е превърнало в истински митинг. Хиляди казаха последно "Сбогом" на опозиционера на Владимир Путин, а опашката за поклонението се извиваше на километър от сградата, в която беше поставен ковчегът на застреляния политик.

"Лицето на политика изглеждаше все едно е от восък, пише в репортажа си gazeta.ru. - Все едно е извадено от Музея на восъчните фигури. Контрастът с онова лице, което познаваме от снимките и реалността е огромен".

На гроба му бяха положени десетки венци с ленти с цветовете на руския флаг. На гроба бе извършено и опело. Поклонението на убития политик бе извършено по-рано днес в Сахаровския център, почит към убития политик отдадоха представители на федералната и регионална власти, парламентаристи, правозащитници, общественици, съратници и дипломати.

Борис Немцов бе убит в нощта на 28 февруари. Смята се, че убийството му е поръчково.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес