Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Водолази спасяват хората: Дъждове и мощни бури удариха южна Германия

17 май 2024, 17:49 часа • 3998 прочитания

През изминалата нощ южна Германия е била засегната от проливни дъждове и силни бури. Провинция Бавария е най-пострадала. В Нюрнберг се наложи водолази да спасяват двама души от покрива на автомобил, пропаднал в наводненото метро, съобщава БНР.

Още: Близо 300 души загинаха от наводненията в Кения

В четвъртък следобед (16.05) и през нощта срещу петък през Бавария премина силна буря, която причини щети най-вече в Нюрнберг. Според говорител на полицията няколко метростанции са се напълнили с вода за кратко време. В някои случаи автомобилите са били напълно потопени. Пожарната служба съобщи също, че се е наложило водолази да спасяват двама души от покрива на автомобил. Двамата са се качили на покрива, след като автомобилът им е заседнал в наводненията.

Много пътища също са били наводнени, което е довело до проблеми с местния обществен транспорт и хаос в движението. Освен това мазетата на много домакинства са се напълнили с вода, което означава, съответно често е викана пожарната команда на Нюрнберг, за да изпомпва водата.

Друга сложна операция се провежда в Техническия университет, където голям подземен паркинг е наводнен на два етажа до партера.

Още: Загинали и ранени при пожар в жилищна сграда в Германия

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес