Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Висш украински политик: Умират десетки деца, а световните лидери просто свиват рамене (ВИДЕО)

08 март 2022, 14:46 часа • 3242 прочитания

Украинците чакат решителната реакция на международната общност за престъпления срещу човечеството, извършени от Русия! Помнете, че всичко, което е необходимо за триумфа на злото е добрите хора да не правят нищо.

Това заяви в свое видеообръщение заместник-председателят на Върховната рада на Украйна Елена Кондратюк. Тя обяви, че много от влиятелните хора, които трябва да вземат решения, се страхуват да го направят:

"Всеки ден в Украйна умират хора, вече са убити 38 деца, а световните лидери само свиват рамене. Има данни, че 74% от американците и повечето европейци казват, че САЩ и НАТО трябва да затворят небето над Украйна - не е ли това основание за действия?", попита депутатът.

В своето обръщение тя задава и въпросът как се стигна до това, че една от основателките на ООН, която в продължение на десетилетия помагаше за поддържането на мира и предоставянето на хуманитарна помощ във всички горещи точки на света, сега няма търпение за миротворците и за хуманитарните коридори да се спаси, визирайки именно Украйна.

"Как стана така, че резолюциите на Общото събрание на ООН за незабавното прекратяване на боевете и изтеглянето на руските войски от Украйна не се изпълняват и всичко това остава безнаказано?", попита още Кондратюк.

Тя изрази и констатация, че Запада не разбира, че голямата европейска война вече е започнала и цитира думите на бившия президент на Литва Далия Грибаускайте: "или се борите с агресора, или ставате съучастници във военни престъпления". На база тези думи Кондратюк отново предупреди, че врагът не може да спре с Украйна и че всяка европейска държава е под заплаха за сигурността си.

"Ако не затворите небето над Украйна утре със своето бездействие светът ще чака триумфа на абсолютното зло. Но вярвам и се надявам без надежда, че добрите хора няма да допуснат това", завърши още Кондратюк.

 

По-рано днес украинският президент Володимир Зеленски обяви, че страната му няма да се моли на колене пред НАТО за прием в алианса.

Следете НА ЖИВО: Войната в Украйна

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес