Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Вие мъж ли сте или не?" Майки на руски военни с директно обръщение към Путин

23 ноември 2022, 11:27 часа • 25444 прочитания

"Съветът на майките и съпругите", обществено движение на роднините на руски мобилизирани и наборници, които искат те да бъдат върнати от фронта, напразно настоява за открита среща с руския президент Владимир Путин. 

Олга Цуканова от организацията записа видеообръщение към Путин (ВИДЕОТО може да видите в края на текста), след като стана известно, че той ще проведе среща с майки на военнослужещи. Според Цуканова на планираната от Путин среща ще присъстват единствено предварително одобрени хора, които няма да задават неудобни въпроси. Нито един представител на „Съвета на майките и съпругите” не е бил поканен на тази среща, отбелязват те в канала си в Telegram.

„Ние сме в Москва вече трети ден ... Опитваме се по всякакъв начин да призовем властите към диалог ... Какво виждаме? Че Владимир Путин планира да се срещне с майки на 27 ноември. От опит мога да кажа съвсем точно каква ще бъде срещата - майките ще задават "правилните" въпроси, които ще бъдат предварително съгласувани, и нито един човек, който не е съгласен с това, няма да може да стигне до тази среща", заяви Цуканова.

ОЩЕ: САЩ: Виждаме огромна разлика в реакциите на Украйна и Русия на обвиненията във военни престъпления 

Тя отправи следните думи към Путин:

"Владимир Владимирович, вие мъж ли сте или какво? Ще ви стигне ли смелостта да се срещнете с нас очи в очи -  не с подставени майки, с които всичко е уговорено, а с истински, дошли от различни градове при вас, на свои разноски? Ние сме тук в Москва, готови да се срещнем с вас. Очакваме вашия отговор! Или пак ще се скриете? Имаме мъже в Министерството на отбраната, във военната прокуратура, в президентската администрация, президентът ни е мъж. А майките са от другата страна. Добре, мъже, ще започнете ли диалог или ще се скриете? Майките на Русия имат много въпроси. Хайде вече да започнете диалог с нас и да спрете да ни запушвате устите с вашите показни прояви.“

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес