Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВИДЕО запечата момента на падането на самолета с Пригожин

23 август 2023, 21:06 часа • 8706 прочитания

В Телеграм се появи видео от момента на падането на самолета в Тверска област. Както стана ясно, на борда на машината се е намирал основателят на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин.

Още: ТАСС: Паднал е самолет в Тверска област, Пригожин е бил сред пътниците (ВИДЕО)

По информация на прокремълския телеграм канал Mash, разпространил видеото, разбилият се самолет е Embraer Legacy 600. Това е бизнес класа самолет, побиращ 13 души. До момента е потвърдена смъртта на четирима души. Според ТАСС обаче загиналите са 10.

Още: Анализ: Къде е Евгений Пригожин?

Журналистът Андрей Захаров съобщава, че Пригожин наистина е летял днес за Русия от Африка, заедно с целия команден състав на ЧВК "Вагнер". В Телеграм се появи информация, че вторият бизнес-самолет Embraer 600 с бордов номер RA-02795, който също е част от авиопарка на Евгений Пригожин, се е приземил на летище Остафево. По данни на Flightradar24, на 23 август той е излетял от Москва за Санкт Петербург, след което се е върнал обратно, пише "Фонтанка".

Още: Грозев пред Financial Times: Или Пригожин ще умре, или ще има втори преврат

Малко по-късно се появи съобщение, че за четвъртък за машината е планиран полет от Москва за Баку.

Руският пропагандист Владислав Романов вече публикува в своя канал в Телеграм, че телата на Пригожин и на заместника му и лице на "Вагнер" Дмитрий Уткин са намерени обгорени на мястото на катастрофата. Друг популярен руски военен канал в Телеграм "Двама майори" казва същото, но добавя, че ще има ДНК разпознаване:

Свален ли е самолетът?

Вече има снимки в Телеграм, на които се виждат дупки по отломки от падналия самолет. Съответно има и твърдения, че това е резултат от обстрел с ПВО.

Още: Доклад: "Вагнер" с финансови проблеми, Лукашенко ли ще им плаща от отънелия си бюджет?

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес