Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВИДЕО: Украинците взривиха важен жп мост в Запорожието, бележат нови успехи

11 юни 2023, 21:48 часа • 18015 прочитания

Важен железопътен мост, намиращ се при Акимовка, Запорожка област, е бил взривен от украински партизани. Мостът е свързващо звено по жп пътя между град Джанкой на Кримския полуостров и Мелитопол.

Вече се появиха и първи видеокадри от атаката:

Междувременно украинският зам.-министър на отбраната Анна Маляр съобщи в Телеграм, че още едно селище в Запорожка област е било освободено от украинската армия. Става въпрос за Макаровка – намира се до Благодатно, по оста от Велика Новоселка. Прочетете повече подробности: Руснаците отстъпват към по-укрепени позиции, този път в Запорожието (ВИДЕО)

Отделно, Маляр съобщава за нов украински напредък при Берховка (5-6 километра северно от Бахмут). Напредъкът е при местния язовир. Поредни видеокадри от боевете при Бахмут бяха публикувани от Трета щурмова бригада на украинската армия:

Интересно съждение за случващото се дава един от множеството руски телеграм канали на военна тематика - "Архангел Спецназ". В пространна публикация там се дискутира как ако някой е очаквал при украинската контраофанзива да няма "временни загуби или напредък (на украинците), значи не разбира грам от военна наука". Освен това в съжденията се добавя как украинците "гръмко" обявили успехи на места в т.нар. сива зона (тоест там, където ситуацията кой какво контролира е спорна) – без обаче да се коментира, че сивата зона в Запорожието постепенно се разширява.

ОЩЕ: Украинската артилерия бие здраво в Запорожието, украински напредък при Бахмут (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес